onsdag 6. mai 2015

Pensum og lesetips

Pensumlista på studiet Skolebibliotekets rolle for elevenes læringsarbeid  er full av godbiter for den som er interessert i digital skoleutvikling og skolebibliotek. 

Mine favoritter fra pensum og mitt selvvalgte pensum:

Marte Blikstad-Balas - Det digitale klasserommet: Oppdatert på fag eller Facebook.  
og Blikstad-Balas sammen med Høgenes - Wikipedias inntog på kildelista-  holdninger blant lærere og elever til Wikipedia i en skolekontekst

NIFU-rapporten Evaluering av program for skolebibliotek - innledningen og kapittel 1 må leses av alle som bryr seg om skole og skolebibliotek. Forskningsbasert oppsummering av alt hva skolebibliotek er og kan være.

Louise Limberg og Lundhs antologi om Skolbibliotekets roller i förandrade landskaper og Limbergs bok Skolbibliotekts pedagogiske roll Begge er tilgjengelige i PDF, og bør leses.

Rune Krumsvik, Ola Erstad, Leif Harboe og Svein Østerud er også forfattere på lista. Og en bok jeg har brukt mye - Skriv i alle fag! Argumentasjon og kildebruk i videregående skole, av Karl Henrik Flyum m. fl, Universitetsforlaget 2011.

Udir.no er også selvsagt lesestoff - læreplaner, rammeverk for grunnleggende ferdigheter, den generelle delen av læreplanen, vurdering for læring og mye mer.

Så bare sett i gang og les, bibliotekarer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar